Innergård i Vasastan

Sekelskiftscharm

Två innergårdar hos en br-förening på Västmannagatan behöver tas om hand och förbättras i samband med det större dräneringsarbete som krävs. Jag blir anlitad som trädgårdsarkitekt och lyssnar in önskemålen om grönare, trivsammare gårdar med funktionella cykelparkeringar för ett stort antal cyklar. En modernisering är nödvändig, men med bevarad äldre stil. Jag fokuserar min presentation här på den större yttre gården:

Innergården har en lutning som jag vill ta vara på; det kan ge en mer intressant karaktär och större rumslighet. Handikappanpassning är självklart med i det tänket, liksom övrig framkomlighet för t ex föräldrar med barnvagnar och barn med cykellekar. En varierad stenläggning för att ytterligare förstärka rumskänslan.
Husen står relativt tätt vilket ger mer skugga än sol som så ofta i innerstan, och det blir därför växtlighet med ljus blomning och mycket bladväxter. Genom att innergårdens mitt får en gräsmatta och de yttre cykelskjulen sedummatta på taken märks också den gröna växtligheten av mer uppifrån lägenheterna.

Planering och anläggning

Utgångsläget

[dt_vc_list]Fler innergårdar:

[/dt_vc_list]

X

Kontakta mig


    Kontakta mig